ABOUT

Ajattelua materiassa

Maailma koostuu materiasta ja myös me olemme osa tuota maailmaa. Aistien ja käsitteiden harhaannuttamina elämme rajoittuneessa todellisuudessa. Kaikki elää ja vaikuttaa, mikään ei ole pysyvää vaan muutos on jatkuvaa. Kyseenalaistan olemassa olevan ja haastan katseen ajattelemaan.

Materia ja tekeminen ovat taiteeni perusta, tunteet ja ajatukset työkalujani. Ikuisuuden muokkaama kiven pinta muuttaa merkitystään kosketuksessa ja on kokemuksen kautta yhteydessä vastaanottajaan. Värit ja viivat vihjaavat toisesta ulottuvuudesta ja voimme hetkeksi kadottaa kosketuksen todellisuuteen.

Taide kysyy, mitä jos...


Thinking in matter

The world consists of matter and we are also part of that world. Deluded by senses and concepts, we live in a limited reality. Everything lives and affects, nothing is permanent but change is continuous. I question the existing and challenge the gaze to think.

Matter and making are the basis of my art, emotions and thoughts are my tools. The surface of the stone, shaped by eternity, changes its meaning upon touch and is connected to the recipient through experience. The colors and lines hint at another dimension and we can momentarily lose touch with reality.

Art asks what if...


BIO

Niko Saarinen (s. 1974) on valmistunut Lapin yliopistossa taiteen maisteriksi 2001, Filosofian aineopinnot Oulun yliopistoon 2000 ja Kankaanpään taidekoulun kuvanveiston erikoistumisopinnot 2005. Kuvanveiston, maalauksen ja installaatioiden keinoja hyödyntävä Saarinen asuu ja työskentelee Nurmijärvellä.